SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

WINDOWS 10 MOBILE BUILD 15051 SLÄPPER (NEJ) NYA FUNKTIONER

Microsoft rullar nu Windows 10 build 15051 för mobila enheter som är registrerade i snabbringen. Den nya versionen för telefoner är en mindre uppdatering utan nya funktioner, men det ger ett antal förbättringar och buggar fixar till operativsystemet.

Windows 10 Mobile build 15051, enligt företaget, fixar frekventa omstarter för användare som kör build 15047. Den åtgärdar också problem med vissa appar, till exempel Kalkylator, Outlook Mail, Outlook Kalender, Groove Musik, ingen visas efter en hård återställning och andra appar kraschar.

Cortana får förbättrar läsande text högt över Bluetooth, och Mikroskop är också fästande en lämna ut efter befordrande så pass oväntat visar den full QWERTY klaviatur på lås skärm i stället för den fästan:

Windows 10 Mobile build 15051 innehåller några kända problem, till exempel bugg som gör att bakgrundsuppgifter inte körs i bakgrunden som de ska, till exempel OneDrive-kamerarullsynkroniseringsfunktionen.

Om enheten får en oväntad omstart kan du i vissa fall förlora samtalet, texten och e-posthistoriken gå förlorad. Och Microsoft Edge kan ständigt ladda om webbsidor.

Det finns inte Windows 10 bygga 15051 för datorer, men företaget nyligen gjort tillgängliga bygga 15048 till Slow ring för datorer.

Microsoft listar den fullständiga uppsättningen korrigeringar och kända problem för build 15048 på Windows Blog.

Du kan också använda följande resurser:

Windows 10 senaste versionsnummer
Windows 10 Creators Update-funktioner

Windows 10 Mobile build 15051 är tillgänglig omedelbart via snabbringen. Det kommer att ladda ner och installeras automatiskt på din enhet, men du kan alltid tvinga uppdateringen från Inställningar ” Uppdatera & säkerhet ” Windows Update och klicka på knappen Sök efter uppdateringar.

Uppdatering, 10 mars 2017: Microsoft gör Windows 10 Mobile build 15051 tillgängligt i slow ring för insiders.