Categories
Vetenskap

Världsekonomin

Världsekonomin ser ganska dyster ut just nu. Som jag har skrivit i de tre senaste artiklarna, det finns alldeles för mycket pengar och skulder sloshing runt i världen, för många rättigheter, för mycket klagar och för lite produktion. Räntorna stiger i Italien, Spanien och till och med Frankrike. Skuld-/dödsspiralen har börjat. Men tänk om jag sa att vi har en tillfällig lösning? Kom ihåg att du hörde det här först. Jag tänker inte backa upp detta med en massa länkar eftersom ingen talar om det och ingen är tänkt att ens veta om det. Det här är hysch-hysch. Men ”befogenheter som” är på väg att komma på biljoner nya dollar.

Låt oss alla säga det tillsammans: ”Nu vänta en Wall Street Minute . . . hur kan det vara?” Skriva ut pengar och tjäna pengar på skulder kommer bara att leda till förödande hyperinflation. Vad du ser är vad du får. Det finns ingen ogrundad rikedom kvar i världen och guld är nästan på $ 2.000 per troy ounce. Gräshoppor, men tänk om det finns och du bara inte vet om det? Tänk om regeringen inte vill att du ska veta om det?

Detta, låt mig ställa en fråga: Hur kunde Bill Clinton inte bara balansera budgeten utan komma med överskott under sina senaste år vid makten? Dessa överskott var i termer av hur budgeten är tänkt … det fanns inte verkliga överskott om du räknar ofinansierade skulder. Trots att dessa överskott för första gången på flera år dök upp från ingenstans.
Låt mig nu fråga er: Är det för att president Clinton var en så sparsam spender?

Var det för att kongressen helt plötsligt fick skattereligion och slutade ”öra märkning” lagstiftning för sina distrikt? Var det för att de minskade de militära utgifterna? Svaret är ”nej” på de två första frågorna och ett kvalificerat ”ja” på den sista, med hänvisning till militära nedskärningar. Men gömd i det finns en smutsig liten hemlighet. Det första Gulfkriget betalades – inte bara av saudierna utan också av kuwaitierna. Under kriget värdet av Kuwait Dinar kollapsade till pennies, men USA och några spekulanter ackumulerade miljarder. Det finns inget sätt att veta exakt hur mycket men det är den främsta källan till Clinton överskottet. Det tog sju eller åtta år att se det, men det lönade sig till. Dinaren gick från pennies till ca $ 3,60 till en dinar, vilket gör den till en av de mest värdefulla valutorna i världen! När den andra Gulfkonflikten började försäkrade Bush och Cheney oss alla att kriget skulle betala sig självt. Bush satte en plan i rörelse. När det första Gulfkriget började, gick den irakiska Dinar från $ 3,22 till en dollar till en bråkdel av en cent till dinaren och har stannat där under de senaste två decennierna. Den irakiska dinaren har varit helt värdelös i två decennier. Det är för närvarande på ca 1280 dinarer till dollarn. Det finns många andra valutor som är värda mycket mer än deras nuvarande värde, den mest anmärkningsvärda är Kinas, Yuan Renmimbi; som är värt ca 6,8 till dollarn. Vi är övertygade om att Kina har en konkurrensfördel eftersom landet har ett lågt värde.