SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

SURFACE USB-C DONGLE TILLGÄNGLIG FÖRE SLUTET AV JUNI

Microsoft är enligt uppgift att göra tillgängliga sin Surface USB-C dongel den 29 juni för företagskunder. Den ny adaptern vilja bli prissätt på $79.99, och dess’ förenlig med den ny Yta Laptop och Yta Pro till förbinda tillbehör användande USB- C teknologien.

Bortsett från sin clunky design, är dongeln enkel nog. Det är ett tillbehör som bara innehåller en USB-C-port och som ansluters till enheten med den egenutvecklade Surface Connector.It’s an accessory that includes only one USB-C port, and it connects to your device using the proprietary Surface Connector.

Det är dock fortfarande återstår att se vem som kommer att behöva och dra nytta av den branta $ 79,99 adapter. Anledningen är att vem som helst kan få USB 3.0 till USB-C-adaptrar som ansluter alla USB-C-kringutrustning till din Surface för mycket billigare.

Surface USB-C-adaptern innehåller inte heller stöd för Thunderbolt 3, enligt Thurrott.com, och det erbjuder inga fördelar för dockning och expansion. Ännu längre är Surface Connector fortfarande en USB 3.0-port, så tekniskt sett får du en USB 3.0 till USB-C-adapter.

Dongeln är tyvärr inte kompatibel med äldre Surface Pro-enheter, bara med 2017-modellen och Surface Laptop. Surface Book 2 innehåller å andra sidan både en USB-C- och Surface Connector.

Medan Surface USB-C-dongeln förväntas anlända den 29 juni kommer den att vara tillgänglig för företagskunder, och företaget har ännu inte avslöjat ett utgivningsdatum för konsumenter.