SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

SURFACE STUDIO 2: TEKNISKA SPECIFIKATIONER, PRISSÄTTNING, DETALJER

Surface Studio 2 är samma fantastiska allt-i-ett-skrivbord som den senaste modellen, men med bättre tekniska specifikationer.

Det är inte en hemlighet att Microsoft har försökt att stjäla en del av Apple-marknaden med sina Surface-enheter, och med Surface Studio är den mest imponerande och mest nedslående enhet.

När Surface Studio blev tillgängligt första gången 2016 erbjöd den en osynlig pekskärmsupplevelse, men den var redan levererad med förra generationens maskinvara. Men efter två år sedan den ursprungliga utgåvan är Microsoft äntligen uppfriskande sin stationära ersättare flaggskepp, som tar upp frågan om den nya Surface Studio 2 är värt $ 3499 begärt pris för basmodellen.

Surface Studio 2
Precis som sin föregångare har Surface Studio 2 en förstklassig byggkvalitet. Du hittar en av de bästa 28-tums pekskärm på marknaden. Det otroliga kompakta systemet som rymmer processorn, grafiken, lagringen och strömförsörjningen. Och den otroliga ”Zero Gravity” gångjärn som gör att du enkelt flytta skärmen från en vertikal position ner till tjugo grader utan vingla när du drar på den.

Skärmen är inte bara utmärkt för ritning, men ger en bra tittarupplevelse som en vanlig bildskärm med utmärkta färgrepresentationer och flera fler förkalibrerade lägen. Det är lite i den blanka sidan, men det är mycket exakt med hjälp av tio och tryckkänsligheten är också en av de bästa på marknaden.

Dessutom, högst upp på skärmen, hittar du Windows Hello ansiktsigenkänning kamera, som fortfarande är en bra funktion att ha tillsammans med ”OK” webbkamera.

På baksidan av basen hittar du också flera grundläggande portar, inklusive fullstor SD-kortläsare, fyra USB 3.0 Type-A och (slutligen) en USB Type-C.

Även om Type-C-porten är ett välkommet tillskott är den lite i den nedslående sidan som inte stöder Thunderbolt 3, vilket innebär att du inte kan ansluta en höghastighetslagring eller ett externt grafikkort. Dessutom får du inte en 10GB Ethernet, bara en vanlig 1GB nätverksport.
I rutan får du även ett Surface-tangentbord och en Surface Mouse. Musen är inte lika ergonomiskt som till exempel Logitech MX Master s2-musen eller Microsoft Surface Precision Mouse, men den fungerar bra. Dock är Surface Keyboard en trevlig integration eftersom det har en riktigt bra kvalitet bygga, och om du har använt en bärbar dator, kommer du att njuta av att skriva med detta Bluetooth-tangentbord. (Det innehåller dock inte fingeravtrycksskannern som Microsoft Keyboard, som är identiska tillbehör.)

Tech-specifikationer för Surface Studio 2
När det gäller dess interna, även om det är en stationär ersättning, använder Surface Studio 2 en Intel sjunde generationens Core i7-7820HQ quad core-processor, som är en generation efter, och den är utformad för mobila enheter.

Du hittar också betydligt bättre grafik med alternativet för Nvidia GTX 1060 eller GTX 1070 (utformad för mobila enheter) som gör Studio 2 inte en dålig spelmaskin.

Den här gången är Microsoft också lägga till möjligheten att upp till 2TB pcie NVMe SSD, vilket är ännu snabbare än vanliga SSD, och mycket snabbare än hybrid hårddisk som ingår i den första generationen.

Och precis som tidigare kan du få Surface Studio 2 med 16 GB eller 32 GB minne.

Dessutom är högtalarna bra, men bara så länge du inte använder dem på 100 procent volym, som de flesta inbyggda högtalare, de från detta allt-i-ett-skrivbord, försämras ljudkvaliteten avsevärt på 100 procent.

Surface Studio 2 sista tankar
Även om det är frustrerande att Microsoft fortsätter att stanna en generation efter när det gäller hårdvara, det är inte allt dåligt, eftersom Surface Studio 2 är betydligt snabbare än sin föregångare, och det är en bra maskin för entrådiga uppgifter, till exempel för kontorsprogram, videoredigering, och även för att spela spel, med tanke på att det inte är en enhet för spelare.

Och naturligtvis, med 4:3-bildförhållandet, erbjuder Surface Studio 2 en stor fastighet för innehållsskapare när du arbetar med flera appar sida vid sida och ritning.

Men bristen på ytterligare maskinvarualternativ, till exempel mer kapabla processorer och grafik, Thunderbolt 3, och det faktum att du inte kan uppgradera någonting, eftersom processorn, grafiken och minnet är lödda in i moderkortet, är det svårt att rekommendera för proffs eller användare som arbetar med krävande program.

Priser för Surface Studio 2

Surface Studio 2 börjar på $ 3499 för basmodellen som innehåller en Core i7-processor, 16 GB minne och 1 TB lagringsutrymme, medan 32 GB minnesmodell stöter priset till $ 4199. Och om du vill ha 2TB NVMe SSD, kommer du att spendera $ 4799. Du kan beställa en Surface Studio 2 i Microsoft Store.