SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

Surface Go teardown avslöjar mindre batteri än iPad

Microsofts nya Surface Go tablett blev tillgänglig den 2 augusti, och killarna från iFixit rivit en för att ge oss en närmare titt på hur företaget trångt en hel dator i en så liten kropp.

Om du hoppades att uppgradera den nya Surface Go, tänk om, som iFixit gav tabletten en poäng på endast 1 av 10 för reparationsbarhet, vilket inte är förvånande i denna typ av enheter. Men du har en MicroSDXC-kortplats, som tekniskt sett kan du använda för att uppgradera lagringen upp till 1 TB, men det är det, eftersom allt annat är ganska limmat för att göra det praktiskt taget omöjligt eller mycket dyrt att reparera.

En av de största överraskningarna var batteriet. Surface Go innehåller ett 26.1Wh-batteripaket, delat i två celler, vilket är mycket mindre än 32.9Wh-paketet som finns i den senaste Apple iPad.

Dessutom, för kylning av Pentium Gold-processorn, använder Go bara en kopparsköld och termisk pasta istället för värmerör som vi är vana att se i andra fläktlösa Surface-modeller.

Medan Surface Go inte är en enhet som du kommer att uppgradera eller reparera själv, är det en imponerande hårdvara som redan har överträffat förväntningarna hos många människor, och det är tänkt att bli en av de mest populära ytorna.