SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

Så här skaffar du Google-assistent på en Android Nougat-telefon

Google Assistent är din nya digitala assistent på Android, men tyvärr är den bara tillgänglig på Pixel-telefoner. Det finns dock en lösning för att få det på alla telefoner som kör Android Nougat.

Google Assistant är Googles svar på Microsofts Cortana och Apples Siri, och det är en mycket intelligent assistent. Tack vare sin tillgång till Googles kunskap kan du snabbt få trafikinformation, skapa påminnelser, få dagliga genomgångar, ha en konversation och till och med ställa följdfrågor, bland ett antal andra användbara saker.

I den här guiden får du lära dig stegen för att ändra rotfiler för att lura Android Nougat att tro att telefonen är en Pixel-enhet (vilket i verkligheten inte är) så att du kan få Google Assistant just nu.

Saker du behöver
Hur får Google Assistant redigering ”build.prop” fil med hjälp av en rotad telefon
Så här får du Google Assistent utan att böka telefonen
Saker du behöver
Det finns två sätt att få Google Assistant på din Android Nougat-telefon. Du kan redigera build.prop, som kräver root-åtkomst till telefonen. Eller om du inte är bekväm böka telefonen den andra metoden innebär blinkande .zip-filer som kommer att tillämpa tweak utan att behöva rota telefonen. Nedan hittar du de saker du behöver för detta arbete:

Android Nougat körs på telefonen. Till exempel Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 eller Nexus 5. Det finns några andra telefoner som stöds av dessa metoder, kan du kontrollera listan här.

Med root-åtkomst
Om du använder rotåtkomstmetoden måste du rotera telefonen. Du kan hitta instruktioner om hur man rot någon telefon på XDA forum.

Dessutom behöver du en utforskare och textredigerare som gör att du kan redigera rotfilen. Du kan använda vilken redigerare du vill, och för att bläddra bland filer kan du alltid prova Utforskaren eller Solid Explorer, bara för att nämna några.

Utan root-åtkomst
Om du inte är bekväm böka telefonen, kan du ladda ner flashable .zip-filer från XDA delas av FaserF att redigera build.prop utan root-åtkomst.

Du måste också låsa upp bootloader, vilket inte är samma sak som böka telefonen. Du kan använda dessa instruktioner som referens, men kom ihåg att hoppa över steg 6, 7, 15 och 16.

Dessutom behöver du en anpassad återställning eller Flashboot för att blinka ZIP-filerna. Om du inte har en kan du installera TWRP.

Hur får Google Assistant redigering ”build.prop” fil med hjälp av en rotad telefon
Med en Android-telefon redan rotad kan du använda stegen nedan för att redigera build.prop-filen och få Google Assistant på telefonen:

Öppna Utforskaren, Solid Explorer eller appen som du har valt att öppna rotfiler.

Bläddra i rotmappen och öppna mappen System.

Hitta filen build.prop.

Öppna filen med hjälp av en textredigerare.

Leta efter raden som lyder: ro.product.model=[DITT ENHETSNAMN] och ersätt den med följande: ro.product.model=Pixel XL.

Under föregående rad skapar du följande rad: ro.opa.eligible_device=true.

Spara och avsluta filen.

Starta om enheten för att slutföra uppgiften.

Öppna Inställningar.

Tryck på Appar.

Tryck på Google App.

Tryck på Lagring.

Rensa data och cacheminne.

När du har slutfört instruktionerna bör du nu kunna börja använda Google Assistent genom att trycka på och hålla ned hemknappen.

Här är en video som visar hur du lägger till Google Assistant till en Nexus 6P som kör Android Nougat. (Du kan ladda ner build.prop filen som nämns i videon från XDA.)

Så här får du Google Assistent utan att böka telefonen
Tack vare de flashable .zip-filer som Tillhandahålls av FaserF från XDA, kan du få Google Assistant utan att böka din Android-telefon.

Här är stegen för att få assistenten på din enhet:

Se till att ha den senaste versionen av Android Nougat 7.0 och Google app (Velvet) (6.5.35.21 eller senare).

Hämta de nödvändiga ZIP-filerna och spara dem på telefonens interna lagring.

Starta om android-handenheten i återställningsläge.

Tryck eller navigera för att installera en anpassad återställning. Om du använder TWRP-återställning är Install den grå knappen på första sidan i återställningen.

Installera GoogleAssistantVelvet.zip.

Installera GoogleAssistantBuildProp.zip.

Starta om telefonen.

Öppna Inställningar.

Tryck på Appar.

Tryck på Google App.

Tryck på Behörigheter.

Aktivera tillstånd till mikrofonen.

När du har slutfört instruktionerna bör du nu kunna börja använda Google Assistent genom att trycka på och hålla ned hemknappen.

Det är viktigt att påpeka att detta inte stöds metoder för att få Google Assistant. Böka och låsa upp telefonen kan orsaka problem, du kan tegel telefonen eller upphäva garantin. Du bör bara fortsätta om du vet vad du gör och om du har skapat en säkerhetskopia av enheten. Använd dessa instruktioner på egen risk, och kom ihåg att Google kan stänga denna bakdörr när som helst, vilket innebär att det kan fungera idag, men inte i morgon.