Categories
Vetenskap

Mystiska platser

Många populära författare föreslår möjligheten att mystiska platser runt om i världen skapades med hjälp av avancerad kunskap och teknik (möjligen mer avancerad än vår nuvarande) besatt av förlorade civilisationer. Andra tror inte att det någonsin fanns en mycket avancerad civilisation på jorden och all den fantastiska kunskapen överlämnades till oss av gamla astronauter som kom ner från himlen. De flesta forskare prenumererar inte på någon av dessa idéer och försöker förklara gamla gåtor på grund av religion och ritual …

I detta avsnitt presenterar vi några platser som fortfarande orsakar kontroverser i det vetenskapliga samfundet.

Mystisk anpassning

Ett annat pussel är mystisk anpassning av världens gamla platser. Påskön är exakt i linje längs en rak linje runt mitten av jorden, med Nazca linjer, Ollantaytambo och den stora pyramiden i Egypten. Andra världsunder som ligger inom en tiondel av en grad av denna anpassning inkluderar: Perseopolis, huvudstaden i antikens Persien; Mohenjo Daro, den antika huvudstaden i Indusdalen; Oraklet i Zeus-Amon i Siwa; och den förlorade staden Petra. Den antika sumarianska staden i dina och Angkor tempel i Kambodja och Thailand är inom en grad av latitud för denna anpassning.

Anpassningen av dessa platser är lätt att observera på en jordglob med en horisont ring. Om du rada upp någon två av dessa platser vid horisonten ringen, kommer alla platser vara rätt vid horisonten ringen. 3D-världen atlas program kan också dra denna linje runt jorden. Börja på ekvatorn, vid mynningen av Amazonfloden, vid 48 ° 36 ′West Longitud; gå till 30° 22′ North Latitude, 41° 24′ Östlig longitud, i Mellanöstern, vilket är den maximala latitud som linjen berör; gå sedan till ekvatorn vid 131° 24 ′ Östlig longitud, nära nordvästra spetsen av Nya Guinea; sedan till 30° 22′ South Latitude, 138° 36′ Västlig longitud, i södra Stilla havet; och sedan tillbaka till 48 ° 36 West Longitude, vid ekvatorn.