SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

MICROSOFTS ANDROMEDA-FUNKTIONER LÄCKTE UT I INTERN E-POST

Vi har hört rykten om att Microsoft har skapat en ny Surface-formfaktor, kallad Andromeda, under de senaste två åren. Enligt rykten och några patent, enheten sitter mellan en dator och telefon, och det kommer att innehålla en dual-display design.

Nyligen avslöjar en ny rapport från The Verge lite mer om enheten. Enligt interna dokument, Andromeda förväntas vara en fickan enhet, som du kan öppna som en bok för en upplevelse som liknar en tablett.

I dokumentet definierar företaget det nya projektet som en datorenhet som Microsoft har inkuberat internt, och det förväntas skapa en ”ny och störande” enhetskategori. ”Det är en ny formulärfaktor för den ficka surface-enhet som sammanför innovativa nya maskin- och programvaruupplevelser för att skapa en verkligt personlig och mångsidig datorupplevelse”, avslöjade den interna Microsoft-e-postmeddelandet.

Mjukvarujätten ger inga officiella kommentarer om innehållet i de interna dokument som the Verge tagit del av. Men denna nya information backar upp andra rapporter, inklusive en göra begreppet Andromeda skapas av David Breyer förra året.

Microsoft har kämpat under en lång tid på smartphone marknaden, och det verkar som om företaget positionerar Andromeda som en annan metod för att svara på sitt senaste misslyckande med Windows-telefoner på en marknad som domineras av iPhone och Android-enheter.

Men Andromeda kommer inte att riktas som en telefon, det kommer att luta mer mot en Windows 10-enhet backas upp med Microsoft molntjänster.

Dessutom nämner rapporten att företaget också har experimenterat vikbara prototyper som använder penninmatning för en mer naturlig notebook-liknande upplevelse. För närvarande är enheten testas med ARM-processorer, men det är oklart om den slutliga produkten kommer att använda Intel eller Qualcomm-processorer.

Som alltid fortsätter Microsoft med försiktighet för att undvika att upprepa tidigare fel i mobilen. Tidigare skapade företaget en anteckningsenhet, kallad ”Surface Mini”, men den avbröts i elfte timmen. Det innebär att projektet Andromeda kan följa samma väg.

Om enheten blir verklighet förväntas den anlända före slutet av 2018, och om allt går enligt plan kommer andra företag (som Intel, Asus och Lenovo) att följa släppa liknande enheter.

Uppdatering 2 juli 2018: Enligt en ny rapport från ZDNet verkar det nu som om Microsoft inte kommer att släppa sin Surface ”Andromeda”-enhet under 2018. Den nya rapporten från Mary Jo Foley hävdar att källor nu säger att AndromedaOS (Windows 10 komponenter för den nya formfaktorn) inte kommer fram med den kommande Redstone 5. ”Detta beror delvis på schemaläggning och kvalitet, källor säger.” Det finns dock fortfarande chanser att vi kan se den här enheten, men kan ta ytterligare ett år eller mer.