SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

MICROSOFT INTRODUCERAR MICROSOFT 365 FÖR ATT ERSÄTTA OFFICE 365-PRENUMERATIONER

Microsoft har meddelat den nya ”Microsoft 365 Family” och ”Microsoft 365 Personal” prenumerationer under en online-bara pressevenemang. De nya abonnemangen syftar till att ersätta och förbättra de befintliga Office 365-abonnemangen, inklusive Office 365 Home och Personal.

De nya Microsoft 365-abonnemangen är tillgängliga från och med den 21 april 2020, och prissättningen förblir densamma på 9,99 USD per månad för familjeplanen, som gör att du kan använda appar och tjänster med upp till sex personer och 6,99 USD per månad för den personliga planen som är tillgänglig för en person.

De nya abonnemangen omfattar alla Office-appar, till exempel Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher och Access, och ytterligare tjänster och funktioner, till exempel Microsoft Family Safety och Microsoft Teams, som gradvis distribueras till prenumeranter under de kommande månaderna.

Microsofts familjesäkerhet
Microsoft Family Safety tar med sig de familjefunktioner som är tillgängliga på ett Microsoft-konto till en app så att medlemmarna kan dela sin plats och hantera skärmtid för appar, spel och enheter, inklusive Windows 10, Xbox och Android, för unga medlemmar.

Appen innehåller också en funktion för att få ett meddelande när en användare lämnar hemmet, jobbet eller skolan. Dessutom erbjuder appen körrapporter, vilket är en funktion som har utformats för att låta föräldrar spåra unga vuxna förare.

Microsoft Family Safety kommer inledningsvis att vara tillgängligt som en begränsad förhandsversion under de kommande månaderna.

Microsoft-team
Microsoft Teams är en samarbets- och meddelandeplattform i realtid som är utformad för företag, men nu gör mjukvarujätten en hemmaversion av plattformen. Den nya varianten har utformats så att familjemedlemmar och vänner kan ansluta i gruppchattar, röst- och videosamtal. Dessutom kan användarna dela foton, att göra-listor och många andra typer av innehåll.

Även om Teams for consumers låter som Skype kommer kommunikationsappen att fortsätta att vara tillgänglig, men företaget verkar flytta fokus till den nya premiumplattformen.

Microsoft Teams förväntas börja lanseras som förhandsversion under sommaren.

Microsoft-redigerare
Utöver dessa viktigaste nya funktioner planerar företaget också att bygga ut ett antal nya tillägg för Office. Det finns till exempel en ny Microsoft Editor for Word som är en mer kapabel språkkontrollfunktion än den inbyggda stavningskontrollen och grammatiken, och den har utformats för att förbättra dina skrivkunskaper genom att föreslå sätt att förbättra din skrivstil och visa ord som du upprepar för många gånger.

Microsoft Editor är tillgängligt gratis på mer än 20 språk i Word, Outlook.com och via ett tillägg för Microsoft Edge och Google Chrome. Microsoft 365 Personliga och familjeprenumeranter har dock tillgång till mer avancerade grammatik- och stilförbättringar.

Programcoach för PowerPoint-presentatör

Som en del av PowerPoint-förbättringarna får Microsoft 365-kunder en uppdaterad version av ”Presentatörscoachen” med förbättringar av tal- och monotontontontontontonton.

Om du inte är bekant med ”Presentatörscoachen” är detta en funktion som använder AI för att hjälpa dig att repetera för en presentation genom att upptäcka om du talar för fort, säger ”um” till många gånger, eller om du bara läser text från bilderna.

Pengar i Excel
I Excel tar Microsoft nu med sig nya funktioner som hjälper användarna att ta kontroll över sin ekonomi. När du använder Microsoft 365 kan Excel ansluta till ditt bankkonto för att importera transaktioner, saldon och skapa aviseringar för avgifter och utgifter.
Appen kommer nu att kunna hantera fler datatyper, inklusive platser, filmer, mat och Pokémon. ”Spara tid genom att konvertera oformaterad text och oformaterad text till en datatyp så visas både omfattande visuella och interaktiva datakort och bilder som ger en bättre representation av dina data.” – Microsoft förklarar.

Till exempel kan du ange en frukt som ”banan” och genom att konvertera den till en ”Mat” datatyp, excel hjälper dig att komma åt sin näringsinformation

Totalt finns det över 100 nya datatyper, och de drivs av Wolfram Alpha.

Företaget delar inte exakt när den här funktionen kommer att vara tillgänglig, men det förväntas anlända under de kommande månaderna.

Länk till Outlook-kalender
Om du använder Outlook kan du snart länka dina arbets- och personliga kalendrar på webben så att du kan visa din verkliga tillgänglighet i ditt arbetskonto, samtidigt som du behåller sekretessen kring information om personliga möten och arbetsmöten.