SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

Microsoft Edge-stöd för Windows 7 avslutas den 15 juli 2021

Microsoft förväntas avsluta stödet för Kromversionen av Microsoft Edge den 15 juli 2021. När mjukvarujätten lanserade den nya versionen av Edge-webbläsaren baserad på Krommotorn för Windows 10, gjorde den också tillgänglig för äldre versioner av operativsystemet, inklusive Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1.

Men sedan företaget slutade stödja Windows 7 i januari 2020 har det funnits farhågor om stödet för webbläsaren för den äldre versionen av operativsystemet. Enligt en ny dokumentationssida verkar det som om Microsoft har planer på att fortsätta stödja den moderna versionen av Edge fram till den 15 juli 2021.

Även om användare som fortfarande kör Windows 7 kan fortsätta att använda den säkrare Kromversionen av Edge lite längre, varnar Microsoft för att enheter som använder en version av operativsystemet som inte stöds fortfarande är sårbara, och det rekommenderar användare att uppgradera till Windows 10.

Dessutom säger företaget också att ”för IE-läge som ska stödjas på dessa operativsystem enheterna kommer att behöva ha utökade säkerhetsuppdateringar för Windows 7.”