SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

Microsoft bygger en mindre och billigare Surface tablett

AdptvCntlr_Bck_ANR_Mapping_RGB.jpg

Det verkar som om Microsoft vill konkurrera med den nya billiga iPad, eftersom företaget nu enligt uppgift arbetar på en billigare Surface-enhet.

Enligt en ny rapport från Bloomberg bygger mjukvarujätten en ny Surface-surfplatta med en mindre skärm och kommer att bli mycket billigare än Surface Pro-serien.

iPad-liknande design och USB-C

Rapporten påpekar att den nya enheten kommer att sport en 10-tums skärm med en design som använder rundade hörn som liknar iPad (nuvarande Surface-enheter har 12,3-tums skärmar med fyrkantiga hörn). Och det förväntas vara prissatt runt $ 400.

Det sägs också att tabletten kommer att innehålla en USB Type-C-port för anslutning och laddning, vilket är en första för Surface-familjen, och det blir ungefär 20 procent lättare än Surface Pro. Dock kommer batteritiden inte vara lika bra som high-end modeller, som Bloomberg rapporterar att batteriet på den låga kostnaden kommer att vara runt 9,5 timmar.

Intel-processorer i stället för Qualcomms

Istället för att använda ARM-processorer från Qualcomm, som kommer att passa perfekt, kommer Microsoft att använda Intel för processorer och grafik.

Tydligen kommer det att finnas två modeller av tabletten med en 64GB och 128GB intern lagring, båda modellerna kommer att innehålla valet för LTE-anslutning och ikonen stöd, och det kommer att köra den fullständiga versionen av Windows 10 Pro.

Dessutom verkar det också som om Microsoft arbetar på en ny uppsättning tangentbordslock, mus och penna för den nya billigare versionen av Surface. De kommer dock att säljas separat.

För närvarande börjar den billigaste versionen av den senaste Surface Pro på $ 799, vilket är mycket dyrare att nybörjar iPad som kostar endast $ 329 (med helt olika specifikationer).

Detta kommer inte att Microsoft första försök att komma in på marknaden med en billig tablett. Tidigare har vi sett enheter som Surface RT, Surface 2 och till och med en Surface 3-enhet, men dessa enheter har aldrig blivit mycket populära.

Vad tycker du om den nya mindre och billigare Surface? Berätta i kommentarerna.