SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

Här är de enheter som får Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat, nästa stora uppdatering av Googles mobila operativsystem är officiellt rulla ut till enheter, men det finns fortfarande två frågor som ska besvaras: Vilka telefoner och tabletter blir Nougat? Och när enheten kommer att få uppdateringen?

Tyvärr har dessa frågor inte ett enkelt svar, eftersom allt beror på vilken enhet du äger och på ett antal andra variabler. Google är långsamt rulla ut Android Nougat i etapper och det kommer att ta dagar och veckor innan du ser uppdateringen på din enhet.

Som alltid börjar Google med att uppdatera sina Nexus-enheter, då är det upp till tillverkare och mobiloperatörer att driva uppdateringen. För närvarande vet vi också att Sony och HTC är de enda två företag som redan åtagit sig att uppdatera några av sina telefoner och tabletter till Android 7.0 Nougat. Medan HTC säger att dess enheter kommer att få uppdateringen i år, Sony har bara nämnt att arbetar för att rulla ut Nougat så snart som möjligt.

Här är listan över Android-telefoner och tabletter som för närvarande är schemalagda att få Nougat-uppdateringen nu och inom en snar framtid:

Google
Nexus 6 (På andra)
Nexus 9
Nexus 5X
Nexus 6P
Nexus-spelare
Pixel C
Allmän mobil 4G (Android One)
Sony
Xperia Z3+
Xperia Z5
Xperia Z4 Tablett
Xperia Z5 Kompakt
Xperia Z5 Premium

Xperia X
Xperia XA
Xperia XA Ultra
Xperia X-prestanda
Htc
HTC 10 (På andra sätt)
HTC En A9
HTC En M9
Samsung
Galaxy Anmärkning 7
Galaxy S7
Galaxy S7 Kant
Galax S6
Galaxy S6 kant
Galaxy S6 kant+
Galaxy Anmärkning 5
Naturligtvis är dessa inte de enda företag som planerar att uppgradera sina enheter till den nya versionen av operativsystemet. Om du inte äger en HTC, Sony eller Nexus-enhet, men du äger en av de senaste LG eller Motorola smartphones, du förmodligen kommer att få Nougat uppdateringen. Vi är ännu inte höra från andra företag, såsom Huawei, OnePlus och BlackBerry för att bekräfta vilka enheter som kommer att få uppdateringen.

Dessutom vet vi redan att LG V20 smartphone, som anländer i september, kommer att vara den första telefonen som kommer med Android 7.0 Nougat ur lådan.

Samsung är en annan stor aktör på mobilen som driver nya uppdateringar till sina enheter. Även om det har bekräftats att Galaxy Note 7 kommer att få Nougat-uppdateringen inom de närmaste tre månaderna, har företaget inte bekräftat exakt vilka andra enheter som kommer att vara nästa i raden för att få uppdateringen. Samsung kommer dock enligt uppgift att uppdatera ett antal enheter som du kan se i listan ovan.

Kom ihåg att när Google släpper en ny version av operativsystemet, tillverkare och mobiloperatörer måste testa den nya versionen och anpassa den innan du släpper den som over-the-air (OTA) uppdatering, som ibland kan ta månader.