SILY.INFO

Ett steg i taget, Windows 10 tips

Detta är slutet för Lumia- och Microsoft Band-enheter

Det verkar som om Microsoft äntligen minskar sina förluster och slutar produktionen av minst två enheter, inklusive Lumia-telefoner och Microsoft Band-enheter.

Enligt ett antal rapporter förbereder sig mjukvarujätten för att sluta sälja Lumia-telefoner så snart som före årets. Detta bör inte vara en överraskning för någon, eftersom vi har hört ett tag att Microsoft planerar att lansera en ny Surface märkesvaror telefon.

Microsoft har inte officiellt sagt att avbryter sitt flaggskepp av smartphones. Men ser att det bara finns fyra modeller tillgängliga utan kommande ersättare, och företaget tar bort telefoner från sina butiker och nätbutiker, det alla signalerar vi har sett den sista av Lumia.

På en rapport från WinBeta (en av de första webbplatsen att publicera nyheter) konstaterar att källor bekräftade att Microsoft kommer att ta bort och sluta sälja dessa Windows 10 Mobiltelefoner i slutet av 2016.

Microsoft sägs hålla ett evenemang i oktober för att tillkännage Surface Allt-i-ett, vilket kan vara den tid då vi också kan se eller höra något om den nya Surface Phone. Vi har dock tidigare hört att en ”Surface Phone” inte kommer fram förrän någon gång under 2017.

Förvänta dig inte en Microsoft Band 3 heller
Mjukvarujätten verkar också förbereda sig för att överge Microsoft Band-projektet så snart som i år. En ny rapport från ZDNet visar att källor som är bekanta med planen, Microsoft har redan upplöst teamet som arbetar med att få fitness tracker att arbeta med Windows 10 (som ni säkert vet, fitness tracker kör för närvarande en anpassad firmware), och det finns ingen signal om att det kommer att finnas en Microsoft Band 2 efterträdare.

På ett uttalande till ZDNnet, Microsofts talesman sade:

”Vi fortsätter att investera och förnya oss i Microsoft Health-plattformen, som är öppen för alla maskinvaru- och apppartners på Windows-, iOS- och Android-enheter. Vi fortsätter också att sälja Microsoft Band 2 och är fortfarande djupt engagerade i att stödja våra kunder och utforska wearables-utrymmet.”

Som ni kan se talesmannen har noggrant valt sina ord, vilket gör oklart om det kommer att finnas en Microsoft Band 3 under de kommande månaderna eller åren. Microsoft betonar dock att kommer att fortsätta att investera i sin hälsoplattform, vilket tyder på att Microsoft Health kommer att fortsätta, även om vi kanske inte ser en annan iteration av fitness tracker.

Ursprungligen släpptes Microsoft Band i oktober 2014 och dess ursprungliga pris var $ 200, sedan Microsoft Band 2 kom 2015 för $ 250, och i flera månader har vi bara sett prissänkningar på fitness tracker och ingen information om en Microsoft Band 3.

Uppdatering, 3 oktober 2016: Microsoft är inte längre lista sin Microsoft Band 2 i butiken, och det har bekräftats att företaget inte kommer att sälja mer fitness, och det kommer inte att finnas en Microsoft Band 3 nästa år.