Categories
Vetenskap

Den röda och böjda pyramiden på Dashur

Införandet
Den röda pyramiden vid Dashur har den näst största basen av någon pyramid i Egypten (bara något mindre än den stora pyramiden av Khufu i Giza); varje sida mäter 220m (722 fot). Men med sina sidor sluttande på 43 ° 22?, det är betydligt kortare på 104 meter (343 fot). Ändå är det den fjärde högsta pyramiden som någonsin byggts i Egypten, med nästan 160 lager sten. Avskalad från kalkstenshöljet avslöjar denna pyramid den rödaktiga sandsten som används för att bygga det mesta av sin kärna. Detta förklarar dess moderna namn, den röda pyramiden. Dess forntida egyptiska namn var ”The Shining One”.

De allvarliga strukturella problem som uppstått när man byggde Bent Pyramid söder om Dashur, ledde Snofru (Sneferu) att bygga ännu en pyramid, på ett litet avstånd till norr. Noterbart är att den röda pyramiden var den första framgångsrika, sanna, cased Pyramid byggd i Egypten, inleda en tid präglad av Giza stil pyramiderna.

Byggd av Khufu far, Snefru, vad som verkligen gör denna pyramid speciell idag är bristen på folkmassor och cirkus atmosfär som plågar Giza platån, tillsammans med det faktum att det för närvarande kan föras in utan begränsning.

Tura kalksten användes som hölje sten för att täcka pyramiden. Även om vissa höljen fortfarande återstår, har de flesta tagits bort. Men ungefär varje tjugonde hölje sten upptäcktes hade inskriptioner på baksidan. Några var inskrivna med cartouche av Snefru medan andra hade inskriptioner i röd färg namnge de olika arbetslag, såsom ”Green Gang” eller ”Western Gang”. Snefru’s cartouche var en viktig upptäckt, särskilt eftersom det inte finns några identifierande inskriptioner i pyramiden.

Öster om pyramiden är det som återstår av ett bårhus tempel, liksom den första capstone (Pyramidion) som någonsin hittats tillhör en Old Kingdom Pyramid. Den återfanns i fragment och rekonstruerades. Bårhuset templet själv, men inte mycket återstår, är betydande eftersom Snefru banat väg för östväst västra anpassningen av egyptiska tempel för att matcha vägen för solen.

Den röda pyramiden historia
Inskriptionerna som hittades på baksidan av höljestenarna gav oss ledtrådar till hur lång tid pyramiden tog att bygga och avslöjade också den sekvens av arbete som ägde rum. En inskription som finns vid basen av denna pyramid har visat att arbetet hade börjat under året av den 15: e nötkreatur räkna av Snofru regeringstid. Eftersom nötkreatur räknas hölls med oregelbundna intervaller under denna regeringstid, hänvisar detta till någonstans mellan Snofru 15: e och 30: e året. Det är mycket troligt att pyramiden konstruktion startades vid den tidpunkt då strukturella problem uppstod när man bygger Bent Pyramid tvingade byggare att tillfälligt överge detta projekt.

Intressant nog finns en andra inskription 30 kurser av stenar högre daterad 2 till 4 år senare än inskriptionen som finns vid basen. Detta ger en uppfattning om den hastighet med vilken egyptierna kunde bygga ett monument som denna pyramid. Inom fyra år hade 30 procent av pyramiden färdigställts, och hela pyramiden var klar i cirka sjutton år.